BGE
2020. 11. 06. - Molnár Erik

Legyen a Te szíved is sárga!

Ketyeg az óra, egyre gyorsabban közeledünk a diákszervezeti tagfelvételihez. Ebben az időszakban főként az első éves hallgatók, ismertebb nevükön a gólyák eldönthetik, hogy melyik diákszervezet színeit akarják erősíteni munkájukkal és megjelenésükkel. FullRojál, Lufieső, Bevonó, Kivonó, XPanther, sok olyan fogalom, ami látszólag badarságnak tűnik, azonban az Online-lét alapfogalmai. Ha szeretnéd, hogy a Te szíved is SÁRGA legyen, akkor nem érdemes olvasatlanul hagyni az alábbi sorokat, ugyanis egy röpke összefoglalóval készültünk, amiből megtudhatják, miért érdemes Onlineosnak lenni.

Kétség nélkül bármelyik diákszerves felsőbb éves hallgató állítja, hogyha ki akarjuk maxolni az egyetemi éveinket, bele akarunk vinni egy kis pluszt, többek között felejthetetlen élményekkel gazdagodni, ezzel egy összetartó közösséghez, csapathoz is tartozni, akkor semmiképpen se mellőzük a diákszervi jelentkezést. Nagy a repertoár, lehet válogatni bőven, de a kérdés most az, hogy mi az Online szerepe a Külkeren. A Külker Online családja az egyetemi online magazint, a www.külker.hu-t üzemelteti, menedzseli, pont ezen a honlapon olvasod Te is ezt a cikket. Munkásságunk úgynevezett szekciókra osztható az adott tevékenység alapján, most egy kis bemutatót tartanék ezekről.

Cikkes: Jól kommunikálsz? Akármiről tudsz beszélni, vagy írni? Akkor ez a tökéletes szekció neked, hetente kétszer jelentkezünk cikkekkel, személyekre leosztva, kb. havi 1 cikk írása lesz a feladatot, ahol feldolgozhatsz kulturális vagy gazdasági témákat, akár a kedvenc elfoglaltságodat, de előfordul, hogy egy promóciós fotózásról kell összefoglalót írnod.

Lektor: Minden ember hibázik, a cikkírók is ide tartoznak. Még az a szerencse, hogy vannak lektorok, akik az utolsó simításokat elvégzik az anyagon, legyen ez több sor, vagy akár egyetlen ékezethiba. Ők azok, akik rendbeszedik a cikkeket mind nyelvtanilag, mind formailag. Ha erősséged a helyesírás, akkor ez a Te szekciód.

Grafikus: Ha a Photoshop az életed, mit ne mondjak, jó helyen vagy. Sok artwork található a Facebook oldalunkon, lufieső, borítókép, tagfelvétel, sőt, még az új póló, pulcsi designt is ti fogjátok megtervezni és megvalósítani. Jól hangzik, nem?

Fotós/Videós: Szekció azoknak, akik a DSLR gépükkel fekszenek és kelnek. Promóciós videók készítése, események dokumentálása, lufieső aftermovie. Kövessétek a Facebook oldalunkat nagy figyelemmel, ugyanis egy rövidke kisfilmmel készülünk nektek a napokban.

Szponzoros: A legnagyobb rendezvényünk minden év decemberében kerül megrendezésre, ahol a Külker hallgatói nagyon sok ajándékot, kedvezményt, kupont zsebelhetnek be. Mi ez? Mondjuk együtt, ez a Lufieső. A szekció tagjai telefonokat intéznek, e-maileket írnak, ezzel szereznek a dilire támogatókat.

Infobox & Ügyszerk: A csapat social media felületeit kezelik, posztjaik által információkkal látják el a hallgatókat, illetve a mi kis családunkat is. Közös fesztiválozásra, bulizásra ők zsírozzák le a sajtós jegyet.

A fentebb említett munkákkal releváns tapasztalatot lehet szerezni az adott tevékenység után. Muszáj megemlítenem, hogy egy olyan közösséghez tartozni, akikre bármilyen esetben számíthatsz, nagyon felemelő érzés. 30-40 fővel gyarapodik a barátlistád, akik közül mindig elérhető valaki egy jó bulira, kocsmázásra, vagy akár egy minőségi beszélgetésre. Előfordult már, hogy a szaktársaidnak nem voltak aznap órájuk és te az ebédszünetben unatkoztál, vagy jobbat kérdezek: bármelyik szünetben? Irodánk az E.I.27. alatt található, általában kattogós ütemekre beszélgetünk, sztorizgatunk. Nagy szomorúságunkra ebben az évben kimaradt a Gólyatábor, ami az egyik legkirályabb élmény az egyetemista évek alatt. Nálunk ugyancsak van lehetőség gólya apunak vagy anyunak jelentkezni. Inkább az állomásvezetés vagy a szervezés izgat? Ezek is benne vannak a pakliban.

Reméljük, hogy cikkünket olvasva kedvet kaptál ahhoz, hogy sárgaszívűként éld meg egyetemi éveidet, valamint életre szóló barátságokat köss és tapasztalatot szerezz, hiszen fontos tudnod, hogy az Onlineos lét a bulik mellett felelősséggel is jár.  Mindezt tudva reménykedünk benne, hogy minket választasz és hozzánk jelentkezel. Nagy szeretetettel várunk a november 18-án esedékes tagfelvételünkön!

A Külker Online csapata

További cikkek
Top